dimarts, 26 de febrer del 2013

LA POR

Avuí al taller de filosofia hem parlat de la por: a què li tenim por? què fem quan alguna cosa ens fa por? 

A més dels típics animals que els fan por (serps, panderoles, aranyes...) m'ha resultat curiós que també els atemorix quan els seus pares els criden, o quan es criden entre ells. A més, alguns s'han atrevit a expressar temors com, per exemple, les explosions, les ombres, que els maten, o la foscor. Els zombis, els fantasmes o els personatges d'alguns contes (bruixes o "gato pelado") també estan a ixa llista, però hem concluït que, ja que ixes coses no són reals, el nostre terror cap a ells no té importància.  

En quan a les reaccions, hem parlat de com cridem, tremolem, o correm quan alguna cosa ens atemorix, però també hi ha qui diu que afronta els seus temors. Daniel, a qui li fan por les aranyes, ha comentat que quan veu una la mata amb el peu. Quan li he preguntat què faria amb una aranya més gran que el seu peu, ha respós: pues aniré a comprar una sabata més gran de paiaso i aixna la mataré millor i no em picarà. Increïble... Sócrates reencarnat. 



4 comentaris:

  1. Alicia fara cosa d'un any va estar una temporada que es despertava quasi totes les nits plorant i venia corrent i aterrida a la nostra habitació. Deia que sentia sorrols i que tenia por del monstres. La primera nit que va vindre plorant i chillant de panic ens vam asustar molt. Quant li contava un conte em demanava que no hagueren bruixes, ni monstres ni homens roins. Així que tenia que refer la majoria dels contes, ja que en quasi tots hi ha bruixes o monstres. la veritat que tots a casa ho passarem malament fins que d'un dia a un altre deixa de tindre malsons. Esta bé que reflexionen sobre el por per a que es donen compte que tot es la seua imaginació.

    ResponElimina
  2. Lucia ma comentat que ella va dir que tenia por a son pare quan la renyia, la veritat es q quan ell la riny veus q ve enseguida a refugiarse en mi, vaig voler q me diguera mes el motiu de per que era aixo a lo que tenia por i em va contestar que per que el papa quan alguna vegada la riny te veu de gorila i li fa por, tambe veig interessant que parlen d'aquest sentiment que a vegades mos eu fa passar molt mal

    ResponElimina
  3. Raul diu que te por a que el maten.... perque diu que per les nits sent ruidos.. yo no senc cap ruido per les nit... yo li dic que estiga tranquil, que no pasa res y que els ruidos es per el aire., pero ell totes les dies meu diu, ojala se lin vaja pronte la por.

    ResponElimina
  4. Els psicólegs ens diuen que els 4 anys i 5 anys els temors més comuns dels xiquets són els animals, la separació dels pares, a la foscor, a la gent dolenta o a fer-se mal. Si reflexionem al voltant de les coses que ens donaven por a la seva edat o al voltant de en quin moment van començar els nostres temors actuals ens donarem compte que alguns d'ells despareixen i altres es mantenen o evolucionen. Penseu que la por és una reacció emocional normal en les persones i, per tant, a no ser que siguen coses molt extremes, cal tractar-les com això.

    ResponElimina