divendres, 1 de març del 2013

EL MUSEU A L'ESCOLA

Ja que els museus on podem gaudir de les restes de dinosaures estan prou lluny... hem dut el museu a la nostra escola. 


Hem tingut molta sort perquè nostre conserge, Joan, és un gran paleontòleg aficionat que en el seu temps lliure rastreja i busca restes de dinosaures al voltant de Morella. Ens ha dut unes peces molt interessants, li hem fet una entrevista amb preguntes que havíem preparat en classe i, per a terminar, li hem regalat un diploma que hem fet entre les dos classes per donar-li les gràcies pel seu esforç. Gràcies!


Joan ens ha explicat que a Espanya està prohibit apropiar-se d'un fòssil de dinosaure que has trobat a no ser que siga d'un dinosaure no identificat i que siga una peça molt insignificant. Les peces grans d'aquesta col·lecció són del Marroc. Ací dalt teniu una part del cap d'un dinosaure i quatre unglots. 

Açò no són pedres normals. Alguns dinosaures, com el diplodocus, menjava pedres també per a facilitar la seva digestió. Aquestes són algunes d'elles. 

  
Aquestos tres fòssils són exactament allò que pareix: excrements!!!

Ens ha fet una gran explicació i ha respòs a totes les nostres preguntes, com per exemple: per què busques dinosaures? on els busques? has trobat un tiranosaure? com els netejes? com els busques? com trencaven els dinosaures l'ou? quin és el teu favorit?... La resposta a aquesta última pregunta ha sigut fàcil per a ell (l'iguanodon) perquè és el que es troba amb més abundància a la comarca de Els Ports. 



Ens ha anunciat que d'ací a poquet hi haurà a Morella un nou museu de dinosaures perquè en Cinctorres i en Morella hi ha desenes de caixes plenes de restes. A més, entre els coneixements científics que ha compartit amb nosaltres, hem descobert que fan falta també coneixements de geologia per a saber on començar a buscar fòssils de dinosaures.

 Un detallet! Gràcies Joan.

Una gran experiència que posa quasi el punt i final al nostre gran projecte al voltant dels dinosaures. 

2 comentaris:

  1. Genial, que suerte tienen los niños de poder ver fossils, no sabía que Joan es paleontologo aficionado, muchas gracias a el por compartir eso con nuestros peques!

    ResponElimina
  2. Aitana hem va contar que havia vist fòssils i unes pedres que no eren pedres, però no ho vaig entendre molt bé fins que vaig veure açò. Per a ells és una experiència molt gran i veure a un "paleontòleg" de prop imagine que es deguen quedar impresionats.
    I com no donar-li les gràcies a Joan per haver-los transmitit les seves experiéncies.

    ResponElimina