dimecres, 17 d’abril del 2013

POLIFONIA DE SIGNES I UN HOME BANYANT-SE A LA MAR

Aquesta vesprada, aprofitant l'ajuda de la mestra Elena, hem fet dos obres de Klee. 

       

La primera d'elles, Polifonia, de l'any 1927, està composta per xicotetes gotes de colors que cauen en les superfícies geomètriques que provoca un efecte de llum autopropulsada. Ací podem veure com el color és llum i, a més, el quadre està íntimament relacionat amb la passió musical de Klee i, per sorprenent que parega, és un homenatge al llenguatge de signes. 

   

En l'aula no hem sigut tan ambiciosos i treball l'estampació. Per a fer-ho, hem eixit de la classe i al terra del nostre pati, que té una textura irregular, hem pintat les diverses figures geomètriques amb moltíssima precissió. A més, hi ha xiquets que han experimentat amb diferents textures pintant damunt de l'arbre, de la gespa artificial del nostre arbre o de la valla. Hem acabat cansats perquè ha sigut un gran esforç, però molt gratificant. 




Mentres uns xiquets feien aquest treball individual, entre tots hem fet un quadre de gran format, imitant una obra desconeguda que ha aprofitat per a fer un retrat utilitzant només un quadrat, un cercle i unes quantes ratlles que els creuen. Aaron ha opinat que es tractava d'un home que està a l'arena, al costat de l'aigua i va a ficar-se en les ones. Tots han estat d'acord... i jo també. 



Per a fer-ho hem utilitzat un cartró gegantí, pintura i rotulador. 

       

On el guardarem?  

3 comentaris:

  1. Aquestes obres d'art, són dignes d'un museu, quina imaginació que teniu i quins artistes més pintors (paraula que ha decidit Aitana)

    ResponElimina
  2. Ja, ja, ja! Molt bó. No se sí es mereixen estar en un museu però sí que tinc clar que el seu esforç es mereix una recompensa, a més de l'aprenentatge que estan realitzant. Parlant de museus, el mes que ve, el dia dels museus, que cau dissabte, podríem acudir a alguna de les activitats (pares, xiquets i mestres) a alguna de les activitats que organitzen els museus de Vlilafamés o l'IVAM per a xiquets. Ja vos contaré...

    ResponElimina
  3. No seria mala idea poder anar tots junts, nosaltres en la classe de Marc dels lleons hem fet algún dinar, sopar, berenar.... bé no és tant educatiu, però ells s'ho passen molt bé.

    ResponElimina