dimecres, 24 d’abril del 2013

QUÈ SABEM I QUÈ VOLEM SABER DE L'ESPAI?

  Abans de començar a treballar un projecte, és molt important averiguar què saben els xiquets i què volen saber al voltant del tema que volen estudiar. D'aquesta manera determines quins son els aspectes que més els interessen i ens orientem a l'hora de seleccionar contingunts i establir objectius. Mireu tot allò que saben.

  Fixeu-vos bé com entre els xiquets es contradiuen i posen en conflicte les seves idees prèvies al voltant d'un tema. Aquells que tenen més confiança en si mateix i no tenen problema d'afirmar que allò que pensen és un valor absolut que no té discussió. 


  En allò que volen saber es barreja l'aspecte fantàstic (per la visita de l'extraterrestre Benedicto i del seu nino Pepet) i els aspectes científics. 


  En tot aquest procés és molt importants que els xiquets aporten informació i, inclús, fan coets, murals, com aquest del sistema solar. Però, atenciò! És important explicar als xiquets que es allò que han fet i per què està fet d'aquesta manera. Hem tingut un intens debat amb Raül Gascó perquè deia que els planetes no estaven en l'ordre correcte. 



  Jo crec que tots els xiquets que s'han esforçat en dur material es mereixen un diploma. Avís, no és vàlid sense la signatura del mestre, jejeje. 

1 comentari: