dimarts, 1 d’octubre del 2013

Super bombolles

  Ja teníem ganes tots de tornar a fer experiments!

   Abans de canviar de bloc de continguts físic, volia reprendre la tensió superficial i fer alguns experiments que em pareixien prou interessants. Un d'ells és fer aquestes bombolles "gegants" amb un mecanisme molt senzill: dos pals i dos cordons; els primers, de la mateixa llargària però els cordons fa falta que siguen de llargàries diferents i nugats a les puntes dels pals. A més, és necessari fer la solució sabonosa amb aigua, sabó rentaplats i glicerina líquida (fa que siguen més resistents).


   Una vegada que tenim els materials preparats, només fa falta provar a realitzar les nostres super bombolles. Els xiquets s'ho han passat d'allò més bé i han entés que la glicerina ajuda a fer més
resistents les bambolles perquè trenca la tensió superficial de l'aigua amb més intensitat que el sabó.




   Com sempre, hem realitzat la fitxa adient. Alguns d'ells volien endur-se'n la fitxa a casa per a què els seus pares li ajudaren a fer l'utensili; els he hagut de prometre que ho penjaria al blog.

3 comentaris:

  1. Alicia es va divertir molt i vol que ho repetim a casa. Ja veurem que es el que passa...

    ResponElimina
  2. Jordi va quedar meravellat, en arribar a casa ens ho va contar tot. Lo de la tensió superficial se li ha quedat gravat. Ara el problema es com fer-ho en la terrassa de casa.

    ResponElimina
  3. El seu germá Sergi, li ajuda a conseguir-ho.

    ResponElimina