dilluns, 11 de novembre del 2013

Composition with pooring I

  A l'hivern entre 1946 i 1947, Jackson Pollock va abandonar el cavallet tradicional i va començar a aplicar les tècniques del drip-painting i del pouring (amb ganivets, poals o instruments aliens al pinzell) damunt de teles esteses a terra. Va conèixer aquesta técnica al 1936 pel pintor mexicà David Alfaro però no va ser fins 1943 quan la va aplicar a aquest revolucionari quadre: Composition with Pouring I.
  Jo volia que els xiquets realitzaren avuí el procés contrari: volia que pintaren per primera vegada en un cavallet i que ho feren inspirant-se en aquesta obra però amb llibertat creativa absoluta. Estaven molt emocionats i s'han portat d'allò més bé esperant el seu torn mestres meditaven al voltant de què anaven a realitzar.
                              
Una vegada que les hem realitzdes totes, hem tirat a terra les obres, realitzades en din A-3 i hem fet un drip-painting ficant pintura negra en una sabonera.
                                                   
D'aquesta manera s'han produït obres com el Porquet de colors de Daniel Escudero, la Bomba explosiva de Lucas, la  de Dayana, el Jardí Boig de Raül Gascó, el Paiaso de Marina, l' Extraterrestre de Daniel Cardona o la Merda de Vicent.
Coses de l'art abstracte.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada