dilluns, 13 de gener del 2014

Andy Mouse

  Una de les grans habilitats de Warhol era detectar els grans ítems de la societat americana, fer-los seus i donar-los una nova perspectiva. Aquest és el cas del ratolinet creat per Disney, base del seu empori i símbol de "l'imperi" nord-americà.


  Per interpretar aquest Doble Mickey Mouse, que podreu trobar al TATE Modern de Londres, hem seguit tres pasos: resseguir de forma exagerada el contorn del dibuix per tal d'accentuar la figura, pintar de retolador de forma lliure el doble ratolí i pegar-li damunt paper de cel·lofana.


  El resultat final em sembla prou interessant i els xiquets s'ho han gaudit entre d'altres coses perquè, a banda de les  tres pautes bàsiques, han tingut llibertat per a fer-ho. Raül Gascó m'ha preguntat què és la llibertat, a la qual cosa he hagut d'improvisar: és quan pot allò que vulgues sempre que ho intentes fer de la millor manera que pugues. M'ha agafat d'imprevist!

Com a curiositat, anys més tard, Keith Haring va re-interpretar aquesta obra de Warhol fent-li una espècie de retrat i creant un personatge nou: Andy Mouse.

1 comentari:

  1. Ya teneis un tema muy interesante por estudiar en taller de filosofia: la libertad. Una cosa que se dice mucho en Francia es que la libertad de cada uno termina donde empieza la de los demás

    ResponElimina