dimarts, 4 de febrer del 2014

COCA-CO

  "Totes les coca-coles són iguals, i les coca-coles són bones. Ho sap Liz Taylor, ho sap el vagabund i ho saps tú", deia Andy Warhol de la famosa marca de beguda de cola. 

  Per a l'artista pop, el retrat del famós refresc resumia l'essència dels Estats Units com paradís d'allò pop i li va dedicar diverses serigrafies. El 12 de novembre, Christie's el va subhastar per quasi 60 milions de dolars. El quadre, de 1,7 metres d'alçària per 1,37 d'amplària, va ser pintat a mà per Warhol en 1962 i va pertànyer a una col·lecció privada durant dos dècades. Després realitzaria altres serigrafies, igual que va fer amb Marylin o les llandes de sopa Campbell's.

  Per a realitzar-lo, anem a fer una col·laboració la classe dels cadellets de 4 anys i nosaltres, fent un gran mural. Ells han pintat la botella i les lletres i em va parèixer adequat fer el negatiu d'eixe treball. 

                                   

  Vam pintar de cera molla de colors molt vius les lletres "Coca-co" de l'exterior per a després cobrir tota la superfície, excepte la botella, de cera negra. Amb un punxó vam rascar les lletres tapades pel negre i, per a finalitzar, vam simular les bombolles de gas marcant amb un bastonet de les orelles pintura de tempera i molta purpurina. D'aquesta manera espesem la pintura i resulta un efecte amb relleu i brillantor d'allò més bonic que resalta front al negre i al blanc, què pareixen protagonistes.

  Ací teniu el resultat final. 


A banda de l'ineludible finalitat didàctica que ha tingut aquesta sessió, vull rendir un personal i modest homenatge als treballadors de les fàbriques de Coca-Cola, què estan lluitant per mantindre els seus llocs de treball. Ànim a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada