dimecres, 26 de març del 2014

Cadenes magnètiques

   La segona sessió del bloc de magnetisme al nostre taller de ciència ha sigut d'allò més profitosa i divertida. Hem experimentat amb uns imants nous i més potents la "potència" dels diferents imants i de com el magnetisme travessa alguns elements i el magnetitza. Ixe és el cas de múltiples formacions fetes amb clips, imants i peces metàl·liques. D'aquesta mmanera hem comprovat com no només l'imant pot atraure objectes metàl·lics, sinó també altres que estan amb contacte amb l'imant. Els he deixat una estona experimentant i han arribat a aconseguir formes sorprenents.   

 

  Però també els clips han estat magnetitzats per fregament. Açò ho hem aconseguit fregant els clips al llarg amb un dels extrems de l'imant, sempre en la mateixa direcció i amb el mateix extrem o pol magnètic. D'aquesta manera podem formar cadenes de clips de quatre o cinc, ja que es comporten com un imant.

  Però tal vegada la part més divertida ha sigut quan hem comprovat la potència dels imants i com el magnetisme pot travessar fulles de paper, de cartolina, peces de fusta i la cadira i la taula fins i tot. Posaven una lletra amb imant darrere o un altre imant i els movien des de la part de baix de la superfície escollida. Molts d'ells pensaven que no podria ser, però no hi ha aprenentatge sense errada; d'aquesta manera són benvingudes i alabades totes les hipòtesis, ja siguen correctes o incorrectes. Ací teniu el video on es mostra part de l'experiència.  


  La fitxa d'avui només fa referència a una de les tres experiències realitzades.


  Ja teniu un altre experiment que podeu fer en casa. Animeu-vos que aquest no taca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada