dimecres, 19 de març del 2014

CRÍCTOR

 Críctor és un dels primer llibres de Tomy Ungerer, un fantàstic dibuixant i escriptor francés que ha creat llibres tan fantàstics com Els tres bandits i que té fins i tot un museu propi en Strasburg. Aquest exemplar va ser un regal de Lucia pel seu aniversari.

  El llibre ens conta la història de Madame Luise Bodot, una elegant mestra de principis del segle XX, que rep com a regal d'aniversari per part del seu fill una serp. Després d'assegurar-se que no és verinosa, Madame la cuida com si fora una mascota més, i fins i tot la porta al col·legi on imparteix classes, per a alegria dels nens, que de seguida fan bones molles amb ella. I no només els nens; tot el poble de seguida agafa afecte a aquest animal que no fa sinó ajudar a qui la necessita amb les seves habilitats.

Nosaltres hem parlat de les serps i de les mascotes i, després de contar-lo un parell de vegades en dos sessions, hem realitzat una representació teatral improvisada on hem estudiat als personatges secundaris i principals i els hem representat amb molta gràcia i amb molt poquets elements com a disfresses. Ací teniu a Lucas fent de serp i Aaron de lladre. Fantàstics. I a més, tenim a Críctor en persona que s'ha quedat en la nostra classe; tranquils que no és verinosa.   

 

  Ací teniu també un par de fitxes que he realitzat per a treballar el conte, tant la portada com les escenes.


 

  Espere que gaudiu a Críctor tant com nosaltres. És sorprenent que un àlbum que té més de mig segle continue divertint-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada