dilluns, 3 de març del 2014

EL NIÑO QUE NO QUERÍA IR A DORMIR

  De l'escriptora i il·lustradora Helen Cooper ja coneixíem el mític Sopa de carabassa, però Eva ens va sorprende per al seu aniversari amb un conte que jo coneixia, El niño que no quería ir a dormir

  Ens consta la història de un xiquet que no volia anar a dormir i agafa el seu cotxe i comença a viatjar per un estrany país trobant-se a tigres, soldats, músics, trens als que vol jugar però que estan massa cansats per a fer-ho. Es tracta d'un conte molt tendre, prou adequat per a 5 i 5 anys, a pesar que la mestra Elena, tan sàvia com sempre, me'l va demanar per a 3 anys fent-me reflexionar que si era un llibre accessible per a la mestra ja ho faria accessible per als xiquets menuts. 

  Prèviament el vam treballant parlant de qui coneixíem que no es vol anar a dormir al llit algunes nits i em va sorprendre la seva capacitat d'autocrítica. Molts d'ells ho fan i acaben reflexionant que finalment sempre acaba guanyant la mamà (als pares no els van ni nomenar), ja siga cridant, castigant, apagant la televisió, guardant la tablet, amb un abraç o fent una becadeta al llit dels pares. 

              

  El segon dia que el vam contar el vam representar, diferenciant personatges princals i secundaris. Amb unes perruques, uns barrets, unes estrelles i unes pintures de cara vam fer una representació teatral fantàsticament divertida. A destacar els gran papers de Daniel Escudero com el xiquet, Eva com la mare i Alejandro Maline com ¡el cotxe!

                             

  Ací vos deixe unes fitxetes que vaig fer per tal d'acabar d'arredonir el treball del conte. 



I ara... tots a dormir!

2 comentaris:

  1. A Aitana aquest conte no sé si li servirà de molt, és molt punyetera per a dormir, però a vore si fa algun efecte.

    ResponElimina
  2. Ella em va comentar que és el seu germà qui no vol dormir però que finalment sempre guanyes tu llevant-li la consola, jejejeje

    ResponElimina