dilluns, 19 de maig del 2014

A través de les llunes taronges

  Com a artista, una de les obsessions de Calder sempre va ser el sol i tot el que està relacionat amb l'univers i tot el que estava relacionat amb ell. Una vegada fa afirmar: 

  "La base de tot per a mi és l'univers. Les formes més simples en l'univers són l'esfera i el cercle. Jo els presente mitjançant discos que després poder variar. Tota la teoria sobre l'art és la disparitat que existeix entre la forma, les mases i el moviment. Fins i tot els meus triangles són esferes, però són esferes d'una forma diferent". 

  No podia faltar al nostre taller una referència a una de les essències del treball de Calder amb aquesta pintura del 1963, A través de les llunes taronges

  Fer a realitzar-la hem fet una xicoteta iniciació al dibuix tècnic per a continuació realitzar una composició lliure i personal. 

                                  

  Hem utilitzat gots de diferents mides per tal de dibuixar les llunes amb la major perfecció possible. Després hem utilitzat regles per tal de fer línies rectes a una cartolina negra per tal que ens isqueren els triangles i les altres figures que havíem de superposar de forma estable i recta.   

                     

  Per últim hem de fer una composició de forma lliure i creativa de les peces resultants damunt dels cercles que hem pintat de tempera. Totes són diferents, però totes són iguals, perquè estan fetes amb esforç i imaginació. 

                     

  Ja només ens queda una obra de Calder per a finalitzar el nostre taller i centrar-nos en l'exposició. Quina serà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada