dilluns, 19 de maig del 2014

COM CLASSIFIQUEM ALS ANIMALS?

  A l'hora d'abordar el nostre projecte d'animals ens va sorgir un problema bàsic: teníem massa preguntes al respecte i massa coneixements per descobrir. Es tracta d'un tema massa ample del qual cal seleccionar els aspectes concrets del regne animal que calia abastar. 

  Els vaig preguntar als xiquets com podien classificar i ordenar a tots els animals en grups i els criteris que van sorgir van ser els següents:

1. Per potes: els que tenen 2, els que tenen 4 i els que tenen 100.
2. Per colors.
3. Per la seva casa. 
4. Per si posen ous o no. 
5. Per si viuen en granges o en la selva.
6. Per si són xics o xiques.
7. Per si mengen carn o herba. 

  Una vegada esbrinats els seus coneixements previs i les seves possibilitats d'organització i classificació, calia recórrer a la ciència. I per a fer-ho ens va ser de molta utilitat el mapa conceptual que ens va realitzar Alícia, classificant els animals per alimentació, anatomia vertebral, medi on viuen o forma de desplaçament i naixement. A més, Eva va realitzar una sèrie de murals marcant-nos els animals que caminen, els que volen i els que naden. Molt bé xiques!



  Després de treballar-los en classe, vam fer una sèrie de fitxes incidint en l'organització per mapes conceptuals i fent llistes d'animals a la nostra llibreta amb pauta Montessori.






  A més, com a fique els enllaços d'unes presentacions que vaig fer per tal de treballar-los. Feu clic en les imatges i vos redirigirà a Slidehere.


  Vos sorprendia saber com es saben tot açò de memòria ja! Són els millors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada