dimarts, 6 de maig del 2014

UNFLEM UN GLOBUS SENSE BUFAR

  Ja feia quasi un mes que per motius festers no reprenien el nostre taller de ciència. Recordeu que estàvem treballant la química i que vam realitzar l'experiment del volcà amb vinagre i bicarbonat. 

  Des d'aquest punt de partida, i una vegada hem recordat el conte de la fada Química i les seves amigues, he enganxat la boca d'un globus a la boca d'una botella d'aigua buida i oberta i els he plantejat un repte: UNFLEU EL GLOBUS, SENSE BUFAR I SENSE XAFAR LA BOTELLA. 

  Les primeres hipòtesi han sigut punxar la botella (se'n recordaven d'un experiment de pressió atmosfèrica) i a continuació Lucas ha afirmat que calia ficar molt d'aire bufant a dins de la botella i després posar el globus. Quan ho ha provat s'ha donat compte com no podia perquè l'aire que ficava a dins fugia ràpidament abans de posar el globus. 

  Quan els he donat la pista que calia ficar alguna cosa a dins que produguera un gas que unflara el globus de seguida molts d'ells s'han recordat de l'experiment anterior i han conclòs que necessitàvem ficar vinagre i bicarbonat. Així ho hem fet; primer el vinagre a dins de la botella i el bicarbonat a dins del globus; a continuació hem posat el globus a la boca de la botella sense tombar-lo i després venia el més divertit. Jo els he avisat que quanta més quantitat de vinagre i bicarbonat ficaren, més reacció i més gas es produiria però ells volien més i més... i és per això que un globus s'ha eixit per la força del gas i un altre s'ha punxat i he creat una font de vinagre molt pudenta. 


  Vos deixe amb un vídeo de la sessió. No l'he editat perquè Alejandro Fernandez em resulta molt graciós i, a més, el guirigall que es munta quan acaba l'experiment és fruit de l'emoció. Alguns han fugit i tot perquè pensaven que explotarien el globus o la botella. A pesar que resulte difícil de creure, tornen a la normalitat prompte. Així és l'Educació Infantil... passen de 0 a 100 en un moment!


  I, per a acabar, com sempre, la fitxa adient, que aquesta vegada versa al voltant dels materials utilitzats. 


  Els xiquets m'han dit que les seves mares no els deixarien fer aquest experiment perquè no voldrien que la casa fera pudor a vinagre. A veure si ha algú valent...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada